15 Lis

JAK KORZYSTAĆ Z aleWorków

Lniane aleWorki do przechowywania chleba to świetne rozwiązanie. Mają właściwości antybakteryjne, dzięki czemu pozwalają utrzymać świeżość prawdziwego pieczywa przez wiele dni, dlatego możesz cieszyć się  jego smakiem dłużej. Jednak gdy już masz AleWorek, używasz go do chleba, wtedy zaczynasz się zastanawiać… Czy należy go od czasu do czasu wyprać, wyprasować a może wykrochmalić? W którym miejscu najlepiej umieścić aleWorek? W szafce czy na blacie? Czy można go zabierać ze sobą na zakupy? Jak długo można przechowywać w nim chleb? Czy należy go wymieniać od czasu do czasu? Na te pytania i na wiele innych odpowiem więc poniżej. Niech zatem nastąpi kres wszelkim wątpliwością.

  1. Czy zaraz po zakupie aleWorka powinnam go od razu wyprać?
  • Len ma właściwości antybakteryjne, nie ma więc potrzeby by dodatkowo go czyścić czy też prać przed użyciem. Naturalne właściwości tej tkaniny, pozwalają cieszyć się lnianym workiem od pierwszych chwil po zakupie.

 

  1. Czy gdy już pierwszy raz użyję aleWorka, to powinnam go odświeżyć?
  • Lniany aleWorek można używać wielokrotnie, zanim nastąpi potrzeba jego odświeżenia. Len, w naturalny sposób radzi są z bakteriami, więc spokojnie można przez kilka tygodni przechowywać w nim coraz to kolejne bochenki przepysznego, naturalnego chleba.

 

  1. Gdy już użyję worka kilka razy, i zdecyduję się na jego wypranie, to w jakiej temperaturze go prać? 
  • Worek aleWorek nie wymaga nadzwyczajnej pielęgnacji, gdy się zabrudzi, wystarczy go jedynie przepłukać ręcznie w ciepłej wodzie. Len dodatkowo Nas nagradza z każdą pielęgnacją, bowiem po każdym praniu staje się coraz bardziej miękki i przyjemny w dotyku. Jeśli worek wybrudzi się aż tak, że ręczne pranie nie będzie sobie w stanie poradzić z plamami, wtedy śmiało wrzuć go do pralki i wypierz w temp. 40 st. Celsjusza.

 

  1. Czy lniane aleWorki można prasować?
  • Po przepraniu aleWorka, można go spokojnie prasować. Tkanina świetnie radzi sobie z wysokimi temperaturami, więc nie traci w ten sposób swoich naturalnych właściwości. Prasowanie lnianej tkaniny jest najskuteczniejsze, gdy ta jest jeszcze odrobinę wilgotna.

 

  1. Po jakim czasie aleWorek zużywa się i należy go wymienić?
  • Len to niezwykle trwała tkanina, odporna na wysokie i niskie temperatury, odporna na tarcie i rozciąganie, świetnie radzi sobie w kontakcie z wodą. Jest to tkanina, która po prostu współgra z otaczającymi ją warunkami. Wytrzymałość lnu sprawia, że uszyty z niej aleWorek jest niemal niezniszczalny.

 

  1. Gdzie powinien leżeć chleb w aleWorku? W szafie? W szufladzie? A może na blacie stołu?
  • Jeśli chleb umieścimy w aleWorku, to należy pamiętać by nasza naturalna lniana tkanina była przechowywana w miejscu, w którym jest dostęp do tlenu. Len jest przewiewny i pozwala cieszyć się swoimi naturalnymi właściwościami właśnie wtedy, gdy pozostawimy go w miejscu przewiewnym, niezbyt zaciemnionym.

 

Mamy nadzieję, że powyższe odpowiedzi rozjaśniają Tobie jak korzystać z aleWorków.
Jeśli nasuwa Ci się jeszcze jakaś wątpliwość, zapytaj w komentarzu, odpowiemy na Twoje pytanie z wielką przyjemnością.

Facebook