22 Mar

ALEWOREK NA FOOD SHOW

Ada na Foodshow

Wielkie ucztowanie w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach – za nami. Co to jest Food Show Festiwal? Już tłumaczymy. To trzydniowe targi kulinarne, podczas których odbyło się 20 debat branżowych z udziałem ponad 100 prelegentów. Towarzyszyły im wystawy, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, warsztaty kulinarne, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

W myśl hasła „Żywność najlepszą wizytówką Polski” – pojawiliśmy się tam również my – Ci, którzy tą żywność opakowują. Wrażenia? Super! Dawka wiedzy od takich specjalistów jak Andrzej Gantner, – dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności, czy Miłosz Kowalski, – szef kuchni w Hilton Garden in Kraków Airport daje naprawdę dużo. Eksperci zwracali szczególną uwagę na edukacje najmłodszych oraz rodziców w zakresie zdrowego żywienia. Dyskutowano również o rynku naturalnej i ekologicznej żywności, który bardzo prężnie rozwija się w naszym kraju. Wiadomo oczywiście, że Gastronomia niejedno ma imię, więc oprócz obfitej dawki wiedzy, doświadczyliśmy prawdziwej uczty smaków, przy daniach najlepszych szefów kuchni z całej Polski. 17 i 18 marca odbyły się również dni otwarte, podczas, których pasjonaci gotowania oraz mieszkańcy regionu mogli spotkać kulinarne osobowości telewizyjne, krytyków kulinarnych, czy gotujących blogerów.

Przez trzy dni Międzynarodowe Centrum Kongresowe  odwiedziło ponad 1500 przedstawicieli branży oraz 5000 pasjonatów dobrej kuchni. Dla Nas, to kolejne doświadczenie, które pomoże nam udoskonalić Aleworka. Poszerzanie horyzontów jest bardzo istotne, nieważne czy pracujesz w sklepie, prowadzisz firmę czy dalej poszukujesz tego co chciałbyś robić. Inwestycja w siebie, to najlepsza inwestycja.

Facebook